Page 6 - Książka kucharska
P. 6

Bagietka z serem owinięta boczkiem



        Składniki:

              Bakietka czosnkowa,


              Boczek wędzony w plastrach,

              Ulubiony ser



        Przygotowanie:


               Na blachę położyć papier do pieczenia. Na papier rozłożyć boczek w plasterkach tak, aby
        delikatnie na siebie nachodził. Rozcinamy bagietkę po długości na środku, ale nie do końca. Tak

        aby  sie  nie  rozpołowiła.  W  miejsce  rozcięcia  (w  środek)  dajemy  kawałki  sera.  Taką  bułkę

        kładziemy na wcześniej przygotowany boczek i zawijamy. Najlepiej by końce plastrów boczku były
        pod  spodem.  Należy  unikać  dziur  (nie  powinno  być  widać  bagietki).  Blachę  wkładamy  do

        rozgrzanego piekarnika do 180° na około 15/20minut.




                                                                                                 W. Bugnacka
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11